UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп заявив про позов проти Facebook, Google, Twitter

Екс-президент США розраховує на перемогу

Дональд Трамп позивається проти соцмережевих гігантів Facebook, Twitter, Google та їх очільників. Про це колишній президент США заявив на прес-конференції у середу. Трамп відзначив, що розраховує виграти у суді, повідомляє Голос Америки.

За повідомленнями американських ЗМІ, Трамп очолить груповий позов проти технологічних гігантів, які звинувачуються у цензурі. Текст позову твердить, що Facebook використовує неконституційні повноваження отримані від Конгресу для цезури користувачів. Оглядачі відзначають, що позов твердить, що дії соціальних мереж щодо обмеження користувачів є неконституційними через те, що компанії діють спільно із урядом.

«Наша справа доведе, що цензура є незаконною, неконституційною та цілком неамериканською», - наводить слова Трампа видання The Hill.

Як повідомляє кореспондент «Голосу Америки» Стівен Герман, Трамп також заявив, що позов представляє більшість американців.

Читайте також: Дональд Трамп посів 41 місце у рейтингу президентів США

Нагадаємо, що команда колишнього президента США Дональда Трампа після того, як його заблокували у Twitter створила дуже схожу соцмережу. Бета-версія Gettr доступна вже з 1 липня.