UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп вважає, що Джонсон був би прекрасним прем'єром Британії

Трампу подобається, що Джонсон позитивно сприймає США.

Глава Білого дому впевнений, що швидке завершення зміни статусу Британії надасть можливість США і Сполученому Королівству знайти нові точки дотику і відкриє великі можливості.

Президент США Дональд Трамп вважає, що колишній глава МЗС Великоъ британії Борис Джонсон відмінно впорався б з обов'язками прем'єр-міністра у разі обрання лідером Консервативної партії.

"Я знаю різних учасників лідерської гонки серед консерваторів. Однак я вважаю, що Борис зробив дуже хорошу роботу. Думаю, він був би чудовий, - сказав американський президент. - Він мені подобається. Він мені завжди подобався. Я не знаю, чи оберуть його, але я думаю, що він дуже хороший хлопець, дуже талановита людина. Він був дуже позитивно налаштований по відношенню до мене і нашої країни", повідомляє Сегодня.

Трамп також стверджував, що може значно вплинути на боротьбу за крісло британського прем'єра, в якій беруть участь 12 кандидатів. За його словами, деякі з претендентів на пост лідера торі зверталися до нього за допомогою. "Я не хочу говорити, хто це був, але мене просили про підтримку. Я міг би допомогти кожному, якщо б я його підтримав", - додав він.

Великобританія не встигла покинути ЄС у встановлені раніше строки, тобто 29 березня. Уряд двічі узгоджував з Брюсселем відстрочку Brexit - спочатку до 12 квітня, потім - до 31 жовтня.

Детальніше про процес виходу Великої Британії з Євросоюзу читайте в матеріалі Віктора Константинова "Ще трохи Брекзита" у тижневику "Дзеркало Тижня. Україна".