UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп вважає, що переміг на виборах президента США

Перед цим заяву твіттер та фейсбук позначили аналогічні пости Трампа, як помилкові

Президент США Дональд Трамп, виступаючи перед своїми прихильниками після голосування, висловив упевненість у своїй перемозі на виборах президента Сполучених Штатів.

"Ми готові виграти ці вибори чесно - і ми виграли ці вибори. З порушеннями ми вчинимо відповідним чином - ми звернемося до Верховного суду США, ми зупинимо їх, ми не віддамо їм жодного голосу", - заявив Трамп.

Перед цим Трамп публікував в Twitter та Facebook повідомлення, в яких заявив про "велику перемогу" на виборах. Однак соцмережі визначили ці повідомлення неправдивими та додали на них відповідний підпис.

Читайте також: Вибори в США 2020: результати та ключові події онлайн

Традиційно в США є штати, які протягом багатьох років підтримують тільки кандидатів від республіканців, а є ті, які, навпаки, віддають перевагу виключно демократам. Саме тому основна частина передвиборчих опитувань і прогнозів зосереджена на так званих "коливаються" штатах, в яких електоральні переваги міняються з року в рік.

Цього року спостерігачі виділили 12 таких штатів - Аризона, Флорида, Джорджія, Айова, Мічиган, Міннесота, Нью-Гемпшир, Північна Кароліна, Огайо, Пенсільванія, Техас і Вісконсин. При цьому найбільша кількість вибірників з цих штатів - у Техасу (38), Флориди (29) і Огайо (18).