UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп вважає, що Китай розпалює протести в США, щоб не допустити його переобрання — CNN

Однак твердження Трампа відрізняються від офіційних повідомлень американської розвідки.

Президент США Дональд Трамп заявив про те, що Китай втручається у президентські вибори 2020 року і намагається не допустити його переобрання. Однак, твердження Трампа відрізняються від повідомлень американської розвідки стосовно втручання Пекіна у вибори в Сполучених Штатах, пише CNN.

Такі коментарі Дональда Трампа є спробою відволікти увагу громадськості від того, що Росія може знову посприяти перемозі Трампа на президентських виборах.

Дональд Трамп вважає, що Китай «намагається ускладнити його життя» та зменшити шанси на переобрання, розпалюючи жорстокі акції протестів в США на підтримку руху «Життя темношкірих має значення».

Наразі уряд США офіційно не надавав жодних коментарів стосовно втручання Китаю в американські вибори 2020 року.

Співробітники спецслужб США раніше повідомляли, що Росія намагається «завдати шкоди кампанії кандидата в президенти від демократів Джо Байдена».

Розвідувальне співтовариство все-таки вважає, що Китай та Іран проти того, щоб Дональд Трамп повторно став президентом. Однак, «найбільш активною» у втручанні в американські вибори наразі є саме Росія.

Попри те, що республіканці постійно висловлюють занепокоєння з приводу втручання Китаю у вибори, співробітники спецслужб досі не подали чітких доказів того, що Пекін активно втручається у демократичний процес в США.

Читайте також: Байден і Трамп «переходять у наступ» на фоні наближення виборів — Reuters

Раніше повідомлялося, що Китай відмовляється поновлювати прес-картки для американських журналістів.