UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп визнає, що намагається саботувати голосування поштою. Байден відразу відреагував

Президент хоче заблокувати виділення 3,5 мільярда доларів.

Президент США Дональд Трамп зізнався в тому, що блокує новий законопроєкт про допомогу в боротьбі з коронавірусом щоб не фінансувати американську пошту, намагаючись зірвати голосування поштою під час листопадових виборів.

США посідають перше місце у світі за кількістю хворих на COVID-19. У країні офіційно зареєстрували понад 5,2 млн заражень. Понад 160 тисяч померли. У країні проведено понад 66 мільйонів тестів.

"Там $3,5 мільярда для голосування поштою. Якщо ми не домовимося, вони можуть не отримати гроші. А це означає, що вони не можуть провести голосування поштою. Просто не вийде», - сказав Трамп, передає Reuters.

Байден назвав саботажем «критичної інфраструктури» блокування фінансування Поштової служби США для зриву поштового голосування.

"Президент саботує основні послуги, скорочує критичну інфраструктуру в сільській місцевості та економіки. Це завадить доставці ліків. Він хоче позбавити американців їх основоположного права голосувати безпечно", - сказав Байден.

Телеканал CNN, своєю чергою, зауважив, що президент Трамп повторює ті ж тези під час своїх брифінгів за Коронавіруси день у день.

Читайте також: Пандемія: Вчений прогнозує ймовірно найгіршу осінь в історії США

Перед цим Трамп назвав свою версію збільшення кількості хворих на COVID-19 в США. Він звинуватив медіа в "замовчуванні" інформацію про збільшення тестування на коронавірус COVID-19. За його словами, збільшення тестів і є "реальною причиною" зростання кількості хворих в країні.