UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп виключив відновлення програми захисту дітей нелегалів

В 2018 році витрати федерального уряду на програму захисту молодих мігрантів не передбачені.

Президент США Дональд Трамп заявив, що він не має наміру допустити відновлення дії DACA – програми захисту нелегальних мігрантів, які прибули в Сполучені Штати в дитячому віці.

"Прикордонникам не дозволено належним чином виконувати свої обов'язки через безглузді ліберальні законів "Злови та відпусти", - написав американський президент на своїй сторінці в Twitter у неділю, 1 квітня.

Трамп у черговий раз нагадав про небезпеку нелегальної міграції.

"Стає все небезпечніше. Прибувають каравани. Республіканці.. мають прийняти закон. Зараз! Більше жодних угод за програмою DACA не буде", - підкреслив президент США.

Програма DACA (Deferred Action for Childhood Прибуття) почала діяти в період президентства Барака Обами. У ній можуть брати участь іноземці, які перебувають на території США нелегально і які були молодше 31 року станом на 15 червня 2012 року. За умовами програми, такий мігрант мав бути молодшим за 16 років на момент в'їзду до США і жити в країні безперервно з 15 червня 2007 року. Мігрантів, на яких поширюється дія програми, називають "мрійниками".

У вересні минулого року президент США Дональд Трамп заявив про згортання DACA, але дав Конгресу шість місяців для прийняття рішення щодо учасників програми. Рішення Трампа розкритикували 44-й президент США Барак Обама і віце-президент в його адміністрації Джо Байден. Сполученими Штатами прокотилася хвиля акцій протесту.

Трамп пропонував демократам відновити фінансування DACA в обмін на виділення коштів на зведення стіни на кордоні з Мексикою. Але в новому законі про витрати федерального уряду кошти на DACA не передбачені.