UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп виграє вибори на Алясці - ЗМІ

У Алясці Трамп набирає три голоси вибірників. Однак для перемоги у виборах йому необхідно "взяти" ще три штати.

Президент США Дональд Трамп забезпечив собі перемогу в штаті Аляска, яка дає три голоси вибірників, повідомляють в середу, 11 листопада, канали NBC і CNN.

За їхньою оцінкою, Трамп набирає 56,9% голосів за підсумками обробки 75% бюлетенів. Тоді як у Джо Байдена 39,1% голосів.

Таким чином Трамп отримує 217 голосів членів колегії вибірників, а у Байдена, за даними ЗМІ, залишається 279 голосів (за іншими даними - 259).

За даними Edison Research, сенатор-республіканець Ден Салліван також переобраний на Алясці, що гарантує республіканцям перевагу в Сенаті.

Також сьогодні стало відомо про те, що команда Трампа подала позов на перерахунок голосів в Мічигані. За неофіційними підрахунками голосів у Мічигані, Трамп поступився приблизно 148 тисяч голосів, або 2,6 процентних пункта Байдену. Результат в невеликій кількості штатів так і залишився невирішеним: Трамп лідирував в Північній Кароліні, а Байден - в Арізоні, крім Джорджії. Повторний підрахунок навряд чи змінить результат.

Щоб залишитися при владі, Трампу потрібно буде виграти всі три штати, які ще не визначилися з вибором, а також скасувати результати в одному або декількох штатах в колонці Байдена, що вкрай малоймовірно.

Читайте також: Трамп боїться йти з Білого дому з двох причин – Bloomberg

На цьому тижні Трамп також призначив лоялістів на керівні посади в Пентагоні після звільнення міністра оборони Марка Еспера, що потенційно може полегшити використання американських військ для реагування на потенційні внутрішні протести.

Детальніше про те, хто і коли винесе Трампа з Білого дому? Читайте в статті Геннадія Друзенка "Небезпечний транзит" на сайті ZN.UA.