UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп відмовився вводити карантин в Нью-Йорку

Президент вважає, що достатньо обмежитись рекомендаціями місцевим жителям.

Президент США Дональд Трамп заявив, що немає необхідності вводити карантин у штаті Нью-Йорк, одному з найбільш постраждалих в ході епідемії коронавірусу в США. Глава держави послався на раду експертної групи Білого дому.

"За рекомендацією Оперативної групи Білого дому і після консультацій з губернаторами штатів Нью-Йорк, Нью-Джерсі і Коннектикут, я попросив Центр по контролю і профілактиці захворювань випустити переконливі рекомендації щодо переміщення для місцевого населення, в узгодженні з губернаторами штатів і з консультаціями Федерального уряду", - написав Трамп у своєму мікроблозі Twitter.

"В карантині немає необхідності", - підкреслив президент.

Раніше, за даними агентства Reuters, Трамп мав намір ввести карантин у Нью-Йорку і низці районів Нью-Джерсі і Коннектикуту, однак це викликало протести губернаторів. Також критики звертали увагу на нездійсненність цього рішення і проблеми, які воно викличе для економіки, оскільки Нью-Йорк забезпечує 12% національного ВВП.

У свою чергу, Центр по контролю і профілактиці захворювань рекомендував жителям штатів утриматися від поїздок на 14 днів.

On the recommendation of the White House CoronaVirus Task Force, and upon consultation with the governor's of New York, New Jersey and Connecticut, I have asked the @CDCgov to issue a strong Travel Advisory, to be administered by the Governors, in consultation with the....

- Donald J. Trump (@realDonaldTrump) March 29, 2020

....Federal Government. A quarantine will not be necessary. Full details will be released by CDC tonight. Thank you!

- Donald J. Trump (@realDonaldTrump) March 29, 2020

В США вже більше 124 тисяч випадків зараження коронавірусом, а в одному лише штаті Нью-Йорк підтверджено 672 смерті.

В умовах триваючої пандемії коронавірусу, Євросоюз і США домовилися про співпрацю в розробці ліків. США виявилися найбільш постраждалою країною в світі, а безробіття в країні на тлі епідемії побила рекорд кризи початку 80-х.