UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп відмовився від традиції щорічної вечері в честь закінчення Рамадану

При цьому під час своєї виборчої кампанії Трамп говорив, що підтримує такі зустрічі.

Американський президент Дональд Трамп відмовився від проведення святкової вечері в честь священного для мусульман свята Ураза-байраму. Замість цього президент обмежився лише привітанням на сайті Білого дому, повідомляє ABC.

Традицію святкування останнього дня Рамадану заклали ще у 1996 році під час президентства Білла Клінтона. З тих пір не було жодного року без проведення цієї вечері. Навіть після терактів 11 вересня президент Джордж Буш не відмовився від проведення вечері.

Нагадаємо, що 27 січня Трамп розпорядився протягом 4 місяців не впускати до країни біженців з Іраку, Сирії, Ірану, Судану, Лівії, Сомалі та Ємену. Документ вступив у дію вже наступного дня. Президент США пояснив своє рішення боротьбою з тероризмом.

Але його рішення викликало невдоволення у міжнародного співтовариства. Зокрема, ООН закликала Вашингтон відмовитися від цих обмежень і надавати притулок людям, які його потребують, а нобелівські лауреати підписали петицію проти рішення Трампа обмежити імміграцію. Вони відзначили, що президентський указ шкодить американській науці, а також може розділити сім'ї.