UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп відмовився гарантувати мирну передачу влади своєму суперникові

За словами президента США, голосування поштою не контрольовано, про що "демократи знають краще, ніж будь-хто інший".

Мирна передача влади в США під питанням. Дональд Трамп відмовився гарантувати мир з кандидатом від Демократичної партії Джо Байденом в разі програшу на виборах 3 листопада, повідомляє CNBC.

"Подивимося, що буде. Ви знаєте, я був дуже сильно незадоволений процесом голосування, це катастрофа», - зазначив Трамп.

Так чинний президент США відповів на питання про голосування поштою. Трамп раніше не раз висловлював думку про те, що підсумки виборів в такому випадку будуть сфальсифіковані

"Відмовтеся від голосування, і все буде дуже мирно...Передачі, чесно кажучи, не буде, буде продовження", - заявив Трамп.

Читайте також: За президентства Трампа значно знизилася «глобальна популярність США» — Washington Post

За п'ять тижнів до виборів президента США аналітики журналу The Economist вважають, що шанси кандидата від Демократичної партії Джо Байдена на перемогу вище, ніж у чинного глави держави Дональда Трампа, якого висунули республіканці.

Згідно з прогнозом, Бадену аналітики дають 85% шансів на перемогу в колегії вибірників і 97% на перемогу у загальному голосуванні. За тиждень шанси демократа виросли на один відсоток на перемогу в колегії.

Аналіз даних опитувань, економіки і демографічних показників для прогнозування виборів в США в 2020 році показує, що Байден може набрати 333 голоси вибірників. Це на один голос менше, ніж сім днів тому.

Для перемоги на виборах президента кандидату необхідно набрати 270 голосів з 538.

Аналітики вважають, що Трамп отримає 205 голосів колегії.

Але для Трампа прогноз все одно невтішний. Аналітики дають на його перемогу тільки 15 відсотків в колегії вибірників і три відсотки на перемогу в загальнонаціональному голосуванні.