UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп ветував оборонний бюджет США на 2021 рік, який передбачав $250 млн Україні

Конгрес повторним голосуванням може скасувати вето

Президент США Дональд Трамп наклав вето на проєкт військового бюджету на 2021 рік, який передбачав виділення Україні 250 млн доларів і введення нових санкцій проти газопроводу «Північний потік-2».

Таке рішення глава Білого дому прийняв попри те, що документ успішно пройшов Палату представників і американський Сенат, повідомляє телеканал CNBC.

До цього Трамп неодноразово погрожував накласти вето на законопроєкт.

Оскільки цей документ мав підтримку в Конгресі, то американські конгресмени, як зазначає телеканал, швидше за все скасують це вето Трампа. Тепер Конгрес повинен знову проголосувати за цей бюджет.

Найбільш значущі пункти документа свідчать про прийняття санкцій проти «Північного потоку-2», а також військову допомогу Україні в розмірі $250 млн. Усього згідно із законопроєктом, пропонується виділити на фінансування діяльності Пентагону $740,5 млрд в 2021 році.

Напередодні Трамп підписав тимчасовий бюджет США, щоб запобігти шатдаун після накладення вето на військовий бюджет на 2021 рік. Американський президент продовжив фінансування уряду США до 28 грудня.