UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп уже "призначив" винного за невдачі республіканців - ЗМІ

Спікера звинуватили у провалі кампанії по збору коштів для Республіканської партії на виборах до Конгресу та ненаданні підтримки президентським ініціативам.

Президент США Дональд Трамп уже знайшов винного у поганих результатах Республіканської партії на виборах до Палати представників - на цю роль президент "призначив" спікера Конгресу Пола Райана, повідомляє CNN із посиланням на два джерела у Білому домі.

За даними телеканалу, Трампу не сподобалося, що Райан дистанціювався від його імміграційної політики, не надаючи їй підтримку. Спікера також звинуватили у провалі кампанії по збору коштів для Республіканської партії на виборах до Конгресу.

"Трамп дуже злий на Райана", – розповів один з джерел.

Читайте також: В Кабміні пообіцяли внести бюджет на 2019 рік вчасно

Американці вже проголосували у декількох штатах - в Південній Кароліні, Вермонті, Вірджинії, Джорджії, та Флориді. Так, у Флориді, яка відноситься до спірних штатів, після обробки майже 15% голосів із результатом 52,24% лідирує кандидат від Демократичної партії Білл Нельсон. Його опонент Ріск Скотт, чинний губернатор штату, набирає 47,76%.

У багатьох штатах на Західному узбережжі США вибори почнуться пізніше у зв'язку з різницею в часових поясах.

У Сполучених Штатах стартували проміжні вибори до Конгресу США, під час яких повністю переобирається Палата представників, а також 35 сенаторів зі 100. Крім того, переобираються 39 губернаторів штатів і територій, а в ряді штатів відбуваються інші місцеві вибори, в тому числі і вибори мерів окремих міст.

За підсумками виборів президент Дональд Трамп може або отримати більше влади, або, навпаки, втратити частину впливу. Вони також стануть маркером тривалості адміністрації Трампа і вплинуть на бажання світових лідерів залучати Білий дім до вирішення спірних глобальних питань.

Згідно з соціологічним опитуванням CCN, демократи переможуть на проміжних виборах до Конгресу – за них готові проголосувати 55% американців, за Республіканську партію - 42%. А рейтинг Трампа став найгіршим перед проміжними виборів з часів Ейзенхауера.

Аналітики склали прогноз, яким чином вони вплинуть не тільки на американську демократію, але й на популістський і націоналістичний бум в глобальному масштабі. Адже на обох континентах кандидати-популісти надихалися риторикою Трампа "Америка перш за все".