UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп так чекає зустрічі з Путіним, що це тривожить його радників - Newsweek

Амерканського президента вмовляють утриматися від тривалої зустрічі з російським лідером.

Американські чиновники намагаються приборкати ентузіазм, з яким президент США Дональд Трамп чекає зустрічі з Володимиром Путіним.

Про це пише Newsweek, нагадуючи, що американський і російський президенти зустрінуться на саміті G20 в Німеччині 7-8 липня. Трамп так і не зустрівся з російський президентом після перемоги на виборах торік, хоча і обіцяв зробити це ще навіть до інавгурації. Тепер, як повідомляє видання з посиланням на двох американських чиновників. він дуже хоче провести повноцінну двохсторонню зустріч на саміті. Формат такої зустрічі передбачає узгодження простору для неї, надання доступу ЗМі і дотримання всього дипломатичного протоколу.

Та з огляду на те, що американські спецслужби звинувачують Росію у втручанні у вибори в 2016 році, а також на тлі скандалу про можливу змову команди республіканця з Москвою, далеко не всі у Білому домі вважають, що Трампу взагалі варто зустрічатися з Путіним.

Чиновники з Держдепартаменту і Ради національної безпеки США просять американського президента провести дуже стримане знайомство з лідером Росії і уникати тривалої розмови. Вони пропонують провести коротку неофіційну бесіду на полях саміту G20 в Німеччині, а потім провести зустріч американської і російської делегацій без участі президентів США і Росії.

Тим часом, у Кремлі кажуть про готовність до будь-якого формату переговорів між Путіним і Трампом. За словами прес-секретаря російського президента Дмитра Пєскова, питання протоколу для Кремля вторинні, а головним є особисте спілкування між президентами. Про можливість зустрічі Путіна і Трампа в Німеччині стало відомо ще в лютому.