UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп шукає цапа-відбувайла, на якого можна перекласти відповідальність за поширення коронавірусу – AP

А сам намагається дистанціюватися від зростаючого числа загиблих американців.

Президент США Дональд Трамп перебирає цілі, кого він звинувачує в поширенні коронавірусу SARS-CoV-2, який викликає захворювання COVID-19. По-перше, винні були ЗМІ. Потім губернатори-демократи потрапили під обстріл. Китай, президент Барак Обама, дісталося й федеральним органам. І тепер Трамп звинувачує Всесвітню організацію охорони здоров'я (ВООЗ), повідомляє AP.

Агентство відзначає, що Трамп вдається до відомої політичної стратегії, борючись з пандемією коронавірусу: спочатку він не помічав хворобу, потім заперечував та тепер прямо звинувачує інших.

Поки він намагається дистанціюватися від зростаючого числа загиблих, Трамп перебрав довгий список можливих цапів-відбувайлів. Він намагається відволікти увагу від того, що критики вважають помилками його власної адміністрації в уповільненні поширення коронавірусу в Сполучених Штатах.

Газета Wall Street Journal у редакційній колонці пише, що атаки президента проти його політичних критиків зараз не мають особливого значення. Це не імпічмент, а COVID-19. Це загроза життю американців та і засобам існування.

В США за останні двадцять чотири години кількість смертей від коронавірусу SARS-CoV-2 склала 1973 людини, цей показник смертності є новим антирекордом для Сполучених Штатів.

Всього в США жертвами коронавірусу стали 14,7 тисячі осіб. Число заражених наближається до 432 тисяч, вилікувались майже 24 тисячі пацієнтів.

Найбільше число смертей припадає на штати Нью-Йорк, Нью-Джерсі, Луїзіану і Іллінойс. Абсолютний лідер за цим показником Нью-Йорк, де за минулі 24 години також було встановлено добовий рекорд смертності - 779 жертв.

Раніше, глава ВООЗ відповів на критику з боку Трампа. Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебреісус рішуче висловився щодо позиції президента США Дональда Трампа, який погрожує призупинити фінансування бюджету ВООЗ.