UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп розпорядився скасувати указ Обами про закриття в'язниці Гуантанамо

Президент підписав відповідний указ "в інтересах захисту країни від тероризму".

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп розпорядився згорнути програму щодо закриття спеціальної в'язниці в затоці Гуантанамо, ініційовану його попередником Бараком Обамою, передає CNN.

"Я тільки що підписав наказ, що вимагає від міністра оборони США Джеймса Меттіса переглянути нашу політику в області військових затримань, яка залишає відкритою в'язницю на базі Гуантанамо", - сказав Трамп, виступаючи з щорічною промовою "Про становище країни" в Конгресі.

На офіційному сайті Білого дому повідомляється, що Трамп підписав указ, що скасовує постанову попередньої адміністрації, в якій йдеться про закриття місць утримання під вартою на базі ВМС США в затоці Гуантанамо".

"Сполучені Штати можуть доставити нових затриманих на американську військово-морську базу в затоці Гуантанамо, якщо це буде в рамках законних інтересів щодо захисту країни", - наголошується в документі.

"Коли справа доходить до тероризму, ми зробимо все, що необхідно для захисту нашої країни", - наводить Білий дім слова Трампа.

В'язниця Гуантанамо на Кубі призначена для міжнародних терористів. Її закриття було однією з головних обіцянок Барака Обами під час його першої передвиборної кампанії в 2008 році. В кінці грудня 2016 року Обама, незважаючи на відмову Конгресу фінансувати закриття в'язниці в 2017 році, обіцяв продовжити переведення в'язнів Гуантанамо в інші країни до останнього дня свого президентства.

Раніше повідомлялося, щоу доповіді "Про становище країни" Трамп розповів про Росії і Китай, які кидають виклик країні, і про загрозу з боку Північної Кореї.

Також Трамп представив Конгресу новий міграційний план, який складається з чотирьох частин. В рамках цього плану він назвав візову програму з розіграшем лотереї "Грін-карт" причиною недавніх терактів у Нью-Йорку, і закликав її скасувати.