UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дуда приєднається до передвиборчої кампанії Трампа в Пенсильванії — WSJ

Дуда і Трамп підтримують тісні стосунки ще з часів перебування колишнього президента на посаді.

Дональд Трамп планує з'явитися 22 вересня в Пенсильванії разом з президентом Польщі Анджеєм Дудою, щоб продемонструвати підтримку свого союзника у важливому штаті, повідомляють американські та польські чиновники, знайомі з планами.

Дуда, який перебуватиме в США на Генеральній Асамблеї ООН наступного тижня, приєднається до республіканського кандидата в президенти на заході в польсько-американській римо-католицькій святині поблизу Дойлестауна, штат Пенсильванія, яка є ключовим місцем боротьби за посаду президента США, зазначає The Wall Street Journal.

Читайте також: НАТО має гарантувати Україні тривалу і безперервну підтримку доти, доки ця допомога буде потрібною – Дуда

"Рішення Дуди приєднатися до Трампа під час передвиборчої кампанії йде всупереч традиційній практиці іноземних лідерів, які воліють триматися осторонь від кампаній, щоб не відштовхнути одну зі сторін", — пише газета.

Читайте також: Польща закупить у США ракети класу «повітря-повітря» на майже 850 млн доларів

У 2017 році Дуда організував мітинг у політичному стилі на підтримку Трампа у Варшаві. Попри тісні зв'язки, Трамп і Дуда в останні роки розходилися в думках через скептицизм Трампа щодо подальшої підтримки України.

Минулого року Дуда зустрічався з Трампом, намагаючись переконати республіканців ухвалити законопроєкт про додаткову допомогу, який би, зокрема, продовжував допомагати Україні в її боротьбі проти російського вторгнення.

Нагадаємо, що Дуда зустрічався з Трампом 17 квітня. Вони обговорили пропозицію президента Польщі про те, щоб країни НАТО витрачали мінімум 3% свого ВВП на оборону. Також вони обговорили війну в Україні.