UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп прокоментував телефонну розмову з Путіним

Трамп заявив, що розмова була дуже "коротка, але продуктивна"

Президент США Дональд Трамп дав оцінку телефонній бесіді щодо масштабних лісових пожеж з російським президентом Володимиром Путіним, яка відбулася ще 31 липня, повідомляє інформаційне агентство Bloomberg.

Трамп заявив, що розмова була дуже "коротка, але продуктивна". З Путіним Трамп обговорював тільки одне питання – лісові пожежі в Росії, і запропонував допомогу Вашингтона у їхньому гасінні.

"У їхніх лісах сильні пожежі, вони неймовірні. Я ніколи не бачив нічого подібного, вони дуже великі... Я думаю, що він високо оцінив пропозицію про допомогу, я думаю, ми зможемо допомогти їм", – сказав Трамп.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп під час телефонної розмови з президентом Росії Володимиром Путіним запропонував йому допомогу Сполучених Штатів у ліквідації маштабних лісових пожеж, які охопили Сибір. Телефонна розмова президентів відбулася у середу, 31 липня.

Путін подякував Трампу за пропозицію, але дав зрозуміти, що приймати її не має наміру. Російський президент заявив, що прийме допомогу американців тільки "у разі потреби".

Лісові пожежі, які почалися у другій половині липня, вже охопили близько 3 млн га території Сибіру. Найбільшу кількість загорянь зафіксовано в Якутії, Бурятії, Красноярському краї та Іркутській області. Влада Росії запровадила у Красноярському краї та Іркутській області режим надзвичайного стану.