UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп програє Байдену в рейтингах одразу в декількох ключових штатах – опитування

До виборів президента США залишилося трохи менше місяця

Соціологічні опитування, проведені напередодні виборів президента США в ключових американських штатах, показують перевагу кандидата-демократа Джо Байдена над чинним главою держави, кандидатом-республіканцем Дональдом Трампом. 

Опитування Detroit News в Мічигані показало перевагу Байдена в 9% - 48% проти 39%.

Дані USA Today і Саффолкського університету у Флориді показали однаковий рейтинг кандидатів - по 45% на кожного. А ось дані опитування Університету Північної Флориди показують перевагу Байдена у шість відсотків - 51% проти 45%.

Майже половина жителів Аризони кажуть, що проголосують за Байдена. Таких 49%, коли за Трампа 45%

Соціологія від Change Research одразу в шести штатах показала наступні результати:

На загальнонаціональному рівні серед потенційних виборців Байден випереджає Трампа на 16%. Відзначимо, що Байден у двох соціологічних опитуваннях випереджає Трампа на загальнонаціональному рівні на десять і вісім відсотків відповідно.

Прогноз FiveThirtyEight дає Байдену 80% шансів на перемогу в президентських перегонах, а Трампу лише 20%. Модель також дає демократу 29% шансів на впевнену перемогу - тобто перемогу на всенародному голосуванні, принаймні з різницею в 10 відсотків.

Аналітики журналу The Economist вважають, що шанси Байдена на перемогу набагато вищі, ніж у чинного глави держави, якого висунули республіканці.

Інтерес до виборів піднявся до майже рекордного рівня. Майже 6 з 10 зареєстрованих виборців кажуть, що вони стежать за виборами "дуже пильно". Це найбільше, ніж в будь-яку іншу президентську кампанію в цей час в циклі, починаючи з 2000 року.