UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп продовжив санкції проти Білорусі

Відносини між країнами погіршилися після введення Вашингтоном санкцій у 2006 році.

Президент Дональд Трамп продовжив дію санкцій проти Білорусі, які запровадили у 2006 році, повідомляє офіційний сайт Білого дому.

"Дії та політичні ініціативи певних представників уряду Білорусі та інших осіб, спрямовані на підрив демократичного процесу та інститутів в Білорусі, порушення прав людини у зв'язку з політичними репресіями, і участь у корупції, продовжують представляти виняткову загрозу для національної безпеки і зовнішньої політики США", - йдеться в повідомленні Трампа.

У квітні президент США оголосив про призначення Джулі Фішер на посаду посла в Білорусі - вперше за 12 років. Джулі Фішер раніше займала посади в НАТО, а також була дипломатом в Україні, Грузії та Росії. Її кандидатуру повинен затвердити Конгрес.

США відкликали свого посла в Мінську в 2008 році, коли білоруський президент Олександр Лукашенко наказав скоротити кількість дипломатів США в країні.

Відносини між країнами погіршилися після введення Вашингтоном санкцій за порушення прав людини та політичні репресії під час президентських виборів у Білорусі в 2006 році.

Раніше в ЄС підтримали санкції проти Білорусі на рік. Україна також підтримала санкції.