UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп послабив нагляд над американськими банками

Американський президент послабив регулювання банків США.

Президент США Дональд Трамп підписав указ про послаблення регулювання діяльності американських банків.

Указ передбачає перегляд закону Додда-Франка, прийнятий після кризи 2008 року. Прийнятий у 2010 році закон обмежує інвестиції банків в торгівлю цінними паперами, також він зобов'язував фінансові інститути збільшити частку власного капіталу, щоб знизити ризики за кредитами. Це дозволило вийти з найважчої фінансової кризи з часів Великої депресії.

Фінансові ринки позитивно сприйняли указ Трампа про лібералізацію банківського регулювання, штовхнувши акції банків вгору.

Трамп часто критикував цей закон. "У мене є багато людей, які володіють гарними підприємствами, і вони не можуть позичати гроші ... тому що банки просто не дозволить їм брати кредити через правила і положення закону Додда-Франка ", - заявив Трамп під час підписання указу.

Водночас, опоненти Трампа побоюються, що даний указ може знову завести банки в кризову ситуацію.

"Банкіри і лобісти Уолл-стріт, чия жадібність і нерозсудливість майже зруйнували цю країну, можуть святкувати, частуючи один одного шампанським, але американський народ не забув фінансової кризи 2008 року, і вони не забудуть, що сталося сьогодні", - сказала сенатор-демократ Елізабет Уоррен.

Читайте також: Непривітна Америка Дональда Трампа

Раніше Трамп підписав указ про різке скорочення регулювання бізнесу.