UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп пообіцяв оприлюднити розшифровку ще однієї розмови із Зеленським

За словами Трампа, про розмову ніхто не знає. Хоча про неї повідомляв Курт Волкер.

Президент США Дональд Трамп заявив, що "не бачить проблеми" в тому, щоб оприлюднити розшифровку ще однієї телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським. Трамп не уточнив, про яку саме розмову йдеться, заявивши, що про неї начебто "ніхто не знає", передає CNBC.

За словами американського президента, його опоненти-демократи напевно захочуть ознайомитися зі змістом бесіди, і він готовий надати їм таку можливість.

"У нас була друга розмова, про яку ніхто не знає... Цей дзвінок, здається, був перед тим дзвінком (через який було розпочато розслідування у Конгресі, - Ред.)... Якщо вони хочуть, я дам їм це. Я розумію, що їм хотілося б... Не бачу в цьому жодної проблеми", - розповів Трамп репортерам у п'ятницю, 8 листопада.

Журналісти припускають, що йдеться про телефонну розмову, що відбувся 21 квітня – в день другого туру виборів президента України. Трамп привітав Зеленського з перемогою. Білий дім офіційно не повідомляв про дзвінок до Києва. Але спецпредставник Держдепартаменту з питань України Курт Волкер написав про телефонну розмову на своїй сторінці в Twitter. DT.UA також повідомляло, як Трамп привітав Зеленського.

President Trump called to congratulate Volodymyr Zelenskyy (@zeteam_official) for his electoral victory and the Ukrainian people for a peaceful & democratic election. We will continue to support