UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп помилував військових, засуджених за вбивства 14 жителів Іраку - ООН

В ООН висловили занепокоєння діями президента.

Президент США Дональд Трамп 22 грудня помилував найманців приватної військової компанії Blackwater, засуджених за вбивство 14 мирних жителів в Багдаді. В Управлінні ООН з прав людини висловили стурбованість, нагадавши про те, що 16 вересня 2007 року на площі Нісур в Багдаді через дії ПВК загинули 14 осіб і 17 отримали поранення.

"Провівши розслідування цих злочинів і завершивши юридичні процедури, США виконали свої зобов'язання в рамках міжнародного права", - йдеться в заяві Управління ООН з прав людини.

Попри це 22 грудня 2020 року президент США Дональд Трамп помилував чотирьох американських військових. Ніколас Слаттен, Пол Слау, Еван Ліберті і Дастін Херд відбували покарання від 12 років до довічного ув'язнення. Вони були засуджені, серед іншого, за вбивство першого ступеня, що означає тяжке вбивство без будь-яких пом'якшуючих обставин, відзначають в ООН.

Читайте також: У Конгресі розкритикували помилування Трампом свого колишнього радника Флінна

"Їх помилування сприяє безкарності і може спровокувати і інших на вчинення подібних злочинів у майбутньому", - вважають в Управлінні ООН.

Раніше повідомлялося про те, що Трамп помилував екс-голову виборчого штабу Манафорта і колишнього співробітника свого передвиборчого штабу Джорджа Пападопулоса.

На даний момент Трамп, у якого в Білому домі залишилося 27 днів до приведення до присяги 20 січня обраного президента Джо Байдена, з моменту вступу на посаду оголосив про помилування 70 осіб.