UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп підпише тимчасовий бюджет США за умови авансу на будівництво стіни

У пошуках компромісу президент США запропонував Палаті представників більш спрощений варіант своїх вимог.

Президент США Дональд Трамп припинить американський "шатдаун" і поставить підпис на законопроекті про тимчасове фінансування уряду терміном на три тижні тільки в тому випадку, якщо до документу буде включено частину коштів на його проект - зведення загороджувальної стіни на кордоні з Мексикою, у четвер, 24 січня, повідомила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс, передає агентство Reuters.

"Мітч Макконнелл та Чак Шумер зараз зустрічаються, щоб визначити, чи можуть вони або не можуть знайти вихід з глухого кута. Як було сказано сенаторові Ліндсі Грему, тритижневий тимчасовий бюджет спрацює тільки якщо у ньому буде великий попередній внесок на стіну", − заявила Сандерс.

Демократи та республіканці, які об'єдналися на тлі "шатдауна", закликали до швидкого прийняття тритижневого законопроекту про тимчасове фінансування після того, як Сенат послідовно провалив два законопроекти, які могли б припинити тривалу бюджетну кризу - жоден з них не набрав необхідного мінімуму голосів сенаторів.

Нагадаємо, в США більше місяця триває так званий "шатдаун", який вже побив історичний рекорд за тривалістю. До гуманітарної кризи в країні призвели розбіжності у фінансуванні окремих статей держбюджету на 2019 рік. Зокрема, американський президент Дональд Трамп вимагає передбачити в бюджеті 5,7 млрд доларів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою. Проти ініціативи Трампа виступає демократична більшість Палати представників.