UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп підписав військову угоду з ОАЕ за годину до інавгурації Байдена

Угода передбачає поставки винищувачів F-35.

Експрезидент Дональд Трамп в середу звільнив Об'єднані Арабські Емірати від 10-відсоткового тарифу, накладеного на більшу частину імпорту алюмінію в 2018 році, заявивши, що дві країни досягли угоди про квоти, яка обмежить імпорт алюмінію.

У прокламації, випущеній Білим домом незадовго до інавгурації обраного президента Джо Байдена, Трамп сказав, що угода була досягнута з урахуванням важливих відносин безпеки, які існували між двома країнами.

ОАЕ приєдналися до Аргентини, Австралії, Канаді та Мексиці, які також були виключені з тарифів на алюміній.

За даними Reuters, адміністрація Трампа також продала ОАЕ 50 американських винищувачів F-35 і 18 безпілотників з датою поставки в 2027 році. Незважаючи на підписання документа, Джо Байден може переглянути військову угоду з ОАЕ.

Читайте також: Китай ввів санкції проти членів адміністрації Трампа і Помпео

Нагадаємо, у вересні 2020 року Ізраїль підписав угоду про нормалізацію відносин з ОАЕ і Бахрейном за посередництва США. В рамках Угоди Ізраїль взяв зобов'язання відмовитися від анексії частини палестинських територій. Крім того, Ізраїль, ОАЕ і Бахрейн домовилися запустити співробітництво в сфері оборони і безпеки, економіки, охорони здоров'я і науки.