UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп під час передвиборних дебатів зачепив тему сина Байдена і української компанії Burisma

Байден заявив, що корупційний скандал, пов'язаний з Burisma і Ханетром - абсолютна неправда.

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що син його опонента на президентських виборах Джо Байдена Хантер заробив цілий корупційний статок під час роботи в Україні в фірмі Burisma. Про це глава Білого дому сказав в ході передвиборчих дебатів.

"Запрацював цілий статок в Україні", - сказав Трамп, реагуючи на критику в його бік щодо недекларування доходів.

На що Байден відповів, що пишається своїм сином, а корупційний скандал, пов'язаний з Burisma і Хантером - абсолютна неправда.

Читайте також: Дебати Трампа і Байдена: основні тези

Нагадаємо, в травні 2014 року син тогочасного віцепрезидента США Джозефа Байдена Хантер Байден став членом ради директорів Burisma Limited.   Як повідомляло ZN.UA, оточення Дональда Трампа цікавлять напрацювання Генпрокуратури у справі Burisma ,

Генпрокуратура розслідувала кілька кримінальних проваджень, фігурантом яких був Злочевський, в 2015-2016 роках передала одну зі справ в НАБУ.

У січні 2017 року компанія Burisma заявила про закриття в Україні всіх процесуальних і судових дій щодо президента цієї групи Злочевського і операційних компаній, що входять в Burisma Group.

У генпрокуратурі підготували досьє зі звинуваченнями Хантера Байдена, коли він входив до правління української газової компанії Burisma Holdings, що призвело до політичної напруги в США і справи про імпічмент чинного президента Дональда Трампа. В даному досьє стверджується, що українські прокурори мають докази корупції, спрямованої на особисте збагачення Джо Байдена.