UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп оголосив Вашингтон зоною великого лиха

Рішення відкриває шлях до виділення федеральної допомоги штату, постраждалому від спалаху коронавірусу.

Президент США Дональд Трамп визнав штат Вашингтон зоною великого лиха через спалах коронавірусу Covid-19. Голова держави розпорядився надати федеральну допомогу штату, муніципалітетам і племінній владі, щоб посилити їхні позиції у боротьбі з вірусом.

"Рішення президента забезпечує федеральне фінансування для надання кризового консультування постраждалим особам у всіх районах штату Вашингтон", - йдеться в повідомленні пресслужби Білого дому.

Федеральні кошти також виділятимуться місцевим органам влади і деяким приватним некомерційним організаціям (НКО), включно з прямою фінансовою допомогою.

Голова Федерального агентства з надзвичайних ситуацій (FEMA) Міністерства внутрішньої безпеки США Піт Гейнор призначив координатором федеральних операцій з ліквідації наслідків епідемії Майкла О'Хару.

У Білому домі не виключили ухвалення додаткових рішень за результатами боротьби з епідемією коронавірусу в США.

Нагадаємо, у США вже понад 32 тисяч підтверджених випадків захворювання на коронавірус, понад 400 людей померли. Більшість смертей від Covid-19 зареєстровано в штаті Вашингтон.

11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я повідомила про початок пандемії коронавірусу. Вперше цей коронавірус був діагностований у грудні минулого року. Covid-19 швидкими темпами поширюється по всьому світу. Випадки захворювання зафіксовані в більш ніж 160 країнах на всіх континентах. За офіційними даними, захворіли 341 365 осіб, з них понад 98 тисяч вилікувались, 14 759 померли.

Як пандемія коронавірусу та світова криза позначаться на Китаї і США та чи вийде їх протистояння на новий рівень, читайте у статті Сергія Корсунського "Дивовижі і наслідки однієї пандемії" для ZN.UA.