UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп обговорив ядерну програму КНДР із лідерами Китаю та Японії

Лідери США і Японії підтвердила готовність спільно протистояти загрозам, що походить від Північної Кореї.

Президент США Дональд Трамп в неділю, 2 липня, провів телефонні розмови з прем'єр-міністром Японії Шинзо Абе і китайським лідером Сі Цзинпинем.

Основною темою для обговорення стала нейтралізації загрози ядерної та ракетної програм КНДР, повідомляє прес-служба Білого Дому.

Лідери США та Китаю підтвердили прихильність досягнутій раніше домовленості про необхідність денуклеаризації Корейського півострова.

У свою чергу, американський президент і голова японського уряду запевнили один одного у готовності спільно протистояти будь-яким загрозам, що походить від КНДР.

Читайте також: У КНДР заявили про здібності своїх ракет досягти будь-якої точки земної кулі

Раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп повідомив Конгрес про продовження санкцій проти КНДР, введених в 2008, 2010, 2011, 2015 і 2016 роках. Їх термін закінчувався 26 червня 2017 року.

Нагадаємо, раніше США ввели санкції проти компаній і громадян Росії, Китаю і КНДР за участь у розвитку ядерної програми Пхеньяну.

У свою чергу в Міністерстві закордонних справ Північної Кореї повідомили про те, що КНДР не буде згортати ядерну і ракетну програми, незважаючи на розширення міжнародних санкцій проти північнокорейського режиму.