UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп назвав "шахрайством" ініціативу з перерахунку голосів

Він нагадав, що Хіларі Клінтон визнала його перемогу.

Новообраний президент США Дональд Трамп назвав "шахрайством" ініціативу щодо перерахунку голосів у штаті Вісконсін, який ініціювала колишня кандидат у президенти США від Партії зелених Джилл Стайн.

За його словами, головний його суперник – кандидат від Демократичної партії Хіларі Клінтон раніше визнала підсумки виборів. "Ми повинні прийняти цей результат і потім подивитися в майбутнє", - заявив Трамп, передає Deutsche Welle.

Новообраного президента турбує той факт, що перерахунок голосів у Вісконсині підтримав виборчий штаб Хілларі Клінтон, яка раніше визнала свою поразку.

В самому штабі Клінтон підтвердили своє бажання взяти участь у перерахунку голосів не тільки Вісконсіна, але й інших штатів, де Дональд Трамп переміг з мінімальною перевагою.

"Ми самі не планували користуватися цією опцією. Однак зараз, коли в штаті Вісконсін був ініційований перерахунок голосів, ми маємо намір взяти участь, щоб переконатися, що цей процес проходить у справедливому для всіх сторін режимі. Якщо Джилл Стайн надійде, як і обіцяла, і направить запит про перерахунок голосів в Пенсільванії і Мічігані, то ми оберемо такий же підхід і щодо цих штатів", - заявив радник Клінтон з юридичних питань Марка Еліас.

Читайте також: Трамп передумав переслідувати Клінтон у справі про електронне листування

Як повідомлялося, перемогу Дональда Трампа на виборах президента США вважають легітимною 74% американців. 18% – не визнають перемогу республіканця, свідчать дані опитування телекомпанії ABC і видання The Washington Post, опубліковані в неділю, 13 листопада.