UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп може стати "яструбом" на боці України – експерт

Коли республіканець, ставши президентом США, зрозуміє, що Путін не збирається з ним домовлятися, він може змінити свою позицію.

Президентство Дональда Трампа для України буде невтішним, оскільки його політика побудована на егоїзмі, а не на глибоких геополітичних позиціях. А в питанні України Трамп, як не дивно, може стати або голубом, або яструбом, налаштованим проти Росії.

Про це в інтерв'ю для DT.UA сказав старший науковий співробітник Atlantic Council Адріан Каратницький.

"Його намір – спочатку спробувати знайти modus vivendi з Путіним. Але я прогнозую, що з Путіним буде дуже важко знайти порозуміння, оскільки він прагне тиском довести свою перевагу, могутність Росії. Це призведе до певних конфліктів. І тоді, я думаю, Трамп може перетворитися на яструба", - пояснив експерт.

Він додав, що навіть радники кандидата-республіканця діляться на два блоки. Один з них - явно симпатизує Росії. А інший блок – це традиційні "рейганські" яструби, які підтримують озброєння України.

"Я думаю, Трамп буде користуватися обома командами в процесі комплектації своєї адміністрації і групи національної безпеки. Але, нажаль, не буде стійкої золотої середини. І це теж проблема для України, оскільки вона на передовій геополітичних конфліктів. І для неї не дуже вигідно мати такого імпульсивного, темпераментного і не прогнозованого кандидата", - додав Каратницький.

Протягом кампанії кандидат в президенти від Республіканської партії Дональд Трамп зробив кілька скандальних коментарів щодо України. Він навіть повторив вигадки російської пропаганди, що нібито більшість людей на півострові "хотіли приєднатися до Росії". Також він заявив, що Росія не нападе на Україну, хоча це вже сталося. Хоча згодом якось Трамп навіть розкритикував російського президидента за бомбардування в Сирії.