UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп майже перестав радитися з головою Пентагону - ЗМІ

Президент і міністр оборони вже давно не проводять зустрічі віч-на-віч

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп став набагато менше рахуватися з думкою голови Пентагону Джеймса Меттіса, ніж раніше, повідомляє NBC News з посиланням на високопоставленого чиновника з Білого дому.

За словами джерела, президент і міністр оборони вже давно не проводять зустрічі віч-на-віч. Трамп перестав покладатися на поради Меттіса - президент став підозрювати, що голова Пентагону дивиться на нього зверхньо і свідомо гальмує реалізацію його зовнішньополітичних ініціатив.

У Білому домі зазначили, що в останні місяці Трамп більше покладається на поради нещодавно призначених державного секретаря США Майка Помпео і радника з національної безпеки Джона Болтона.

Тим часом авторитетні американські видання The New York Times та Bloomberg з посиланням на власні джерела повідомили про плани Трампа зустрітися з Путіним у липні.

8 червня з'явилася інформація, що президент РФ Володимир Путін і президент США Дональд Трамп можуть провести переговори в Австрії; зазначається, що зустріч може пройти у Відні. Путін попросив канцлера Австрії Себастьяна Курця допомогти організувати двосторонній саміт з президентом США Дональдом Трампом у Відні влітку.