UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп має намір збільшити підводний флот США

Він також сподівається домогтися зниження цін на підводні човни.

Президент США Дональд Трамп заявив про необхідність збільшення підводного флоту США. При цьому Трамп наполягає, щоб виробники підводних човнів знизили їх ціну для Пентагону, повідомляє Reuters.

У військово-морському флоті США підтвердили, що вони намагаються домогтися зниження цін від виробників і вже бачать результати своєї роботи. "У нас самі просунуті підводні човни в світі, і чим більше ми їх купуємо, тим сильніше ми будемо знижувати ціни", – заявив високопоставлений чиновник американського флоту. У той же час, компанії-виробники підводних човнів поки не прокоментували репліку президента.

Під час своєї передвиборчої кампанії Трамп неодноразово скаржився на завищені ціни постачальників озброєння для американських збройних сил. При цьому президент пообіцяв зайнятися відновленням збройних сил, які він вважає небезпечно виснаженими.

Раніше повідомлялося, що Трамп назвав передачу йому ядерних кодів повертаючими до реальності. Президент розповів, що йому повідомили про силу і можливих руйнування, на які здатна це зброя.