UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп готовий допомогти Ірану апаратами ШВЛ, але за умови

Трамп заявив, що для надання допомоги Іран повинен "бути розумнішим і піти на угоду".

Президент США Донад Трамп заявив, що обговорював поставки апаратів штучної вентиляції легенів з лідерами шести країн, повідомив він на брифінгу, трансляцію якого вів телеканал C-SPAN.

"Ми будемо надсилати великі партії в Мексику. Вони дуже їх потребують. У нас було близько шести телефонних розмов з лідерами інших країн", - сказав він.

Трамп зазначив, що готовий допомогти Ірану, якщо Тегеран про це попрПрезидент США осит.

"якби Іран потребував допомоги в цьому питанні, я був би готовий зробити що-то, якщо вони цього захочуть. Якщо вони попросять про це, я буду готовий", - зазначив він.

За його словами, Іран сильно постраждав від коронавірусу. Якщо Тегерану потрібні апарати штучної вентиляції легенів (ШВЛ), то у Вашингтона їх тисячі. Трамп заявив, що для надання допомоги Іран повинен "бути розумнішим і піти на угоду".

За даними Університету Джонса Хопкінса, в Ірані зареєстрували понад 82 тис випадків зараження коронавірусом, понад 5,1 тис осіб померли. Зокрема, інфекцією заразився голова парламенту Ірану Алі Ларіджані.

США займає перше місце за кількістю хворих - більше 759 тис осіб, понад 40 тис померли.

Найбільше занепокоєння викликає те, що в США, як і раніше відсутня дорожня карта боротьби з пандемією. Федеральний уряд слабо розуміє, скільки американців інфіковано COVID-19, що є чітким показником рівня смертності і, отже, ступеня імунітету в країні.