UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп готовий дати громадянство двом мільйонам нелегалів, але з однією умовою

Він хоче, все таки, побудувати стіну на кордоні з Мексикою і вимагає на це грошей у Сенату.

Президент США Дональд Трамп готовий підписати стратегію, згідно з якою американське громадянство отримають 1,8 мільйонів нелегальних мігрантів, пише Reuters.

За підрахунками адміністрації президента, цією можливістю зможуть скористатися мігранти, які раніше перебували в США за програмою DACA, а також ті, хто не скористалися своїм правом на участь в ній.

В обмін на цю поступку Трамп хоче, щоб Сенат погодив виділення $ 25 млрд на будівництво стіни на кордоні з Мексикою і суттєві зміни в імміграційній політиці: зокрема, скорочення підтримки для сімей мігрантів та скасування візового лотереї Green Card для деяких країн.

Джерела в адміністрації президента називають це "щедрою пропозицією" і реальною можливістю досягти угоди між демократами і республіканцями.

Очікується, що офіційно законопроект буде представлений конгресменам 5 лютого - за три дні до того, як знову закінчиться фінансування держустанов США, відновлене на два тижні 23 січня.

Напередодні в адміністрації президента США Дональда Трампа вирішили депортувати з країни близько 200 тисяч громадян Сальвадору, які перебували там за програмою статусу тимчасово захищених осіб. Це означає, що до 9 вересня 2019 громадяни цієї країни зобов'язані покинути територію Сполучених Штатів Америки або знайти законний шлях залишитися, інакше вони будуть примусово депортовані.

Раніше адміністрація Трампа вже скасувала дію схожих програм, які надавали право на роботу десяткам тисяч громадян Гаїті, Судану і Нікарагуа. Про необхідність обмежити імміграцію в США Трамп заявляв під час передвиборної кампанії. Ставши президентом, він почав втілювати цей задум у життя. Однак його кроки в цьому напрямку зустрічають активний опір з боку демократів і, частково, республіканців.