UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп більше не вважає НАТО "застарілим"

Американський президент провів зустріч з генсеком НАТО Столтенбергом.

Американський президент Дональд Трамп сказав, що більше не вважає НАТО "застарілим", як він говорив під час своєї виборчої кампанії і в перші дні свого президентства. Зміну у своєму баченні НАТО Трамп пояснив тим, що Альянс розробив широку стратегію протидії ісламістам, як він і просив раніше, повідомляє Reuters.

Напередодні Трамп провів зустріч з генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом. Генсек назвав цю зустріч чудовою і дуже продуктивною.

Читайте також: Представник РФ при ООН нахамив британському колезі на засіданні Радбезу ООН
Раніше, під час візиту до Москви держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що відносини між Сполученими штатами Америки і Росією не нормалізуються до повного врегулювання конфлікту на Сході України.

Нагадаємо, під час офіційного візиту до Москви 12 квітня держсекретар США Рекс Тіллерсон зустрівся з російським президентом Володимиром Путіним і главою МЗС РФ Сергієм Лавровим. Вони обговорили двосторонні відносини, а також питання міжнародної політики.

Зокрема, Тіллерсон заявив, що США наполягають на відсторонення від влади президента Сирії Башара Асада, а також на денуклеаризації Північної Кореї. Сторони домовилися координувати дії по боротьбі з ІДІЛ у Сирії, а також активізувати консультації з врегулювання конфлікту в Україні, ґрунтуючись на Мінських домовленості.

У той же час, Тіллерсон не піднімав у Кремлі питання зміни режиму санкцій проти РФ за збройну агресію проти України.