UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тисячі поліцейських вийшли на "Марш гніву" в Парижі

Приурочивши маніфестацію до загибелі від рук терориста свого колеги, співробітники правопорядку вимагають поліпшення умов роботи перед вирішальним туром президентських виборів.

© Соцмережі
© Соцмережі
© Соцмережі
© Соцмережі
© Соцмережі
© Соцмережі
© Соцмережі

Тисячі французьких правоохоронців вийшли на заклик профспілки поліції на вулиці Парижа з вимогами поліпшення умов праці, захисту і визнання того, що їх життя постійно наражається на небезпеку. Маніфестація пройшла на 6-й день з дня загибелі від рук терориста капітана поліції 37-річного Ксавьє Жюжле. Він загинув на Єлисейських полях у центрі Парижа, коли терорист раптово відкрив вогонь по патрульній машині. Багато учасників акції висловилися про те, що за останній час ситуація з безпекою погіршилася, і поліцейські все частіше стають жертвами нападу.

"Ми не отримуємо достатньої вдячності за свою роботу і за ті ризики, яким ми піддаємося. Мова йде також і про оплату. Виходить, що небезпека зростає, вона збільшилася в рази після нападу братів Куаши і Батаклана. А минулого тижня, на жаль, ще один наш колега," – говорить співробітник поліції Бруно Перошон. Мітингувальники впевнені, що поліція перебуває в небезпеці, як і все французьке суспільство. І над цією проблемою зараз повинні подумати обидва провідні кандидати в президенти країни.

Президентські вибори у Франції, що мають велике значення для стратегічного напряму розвитку цієї країни та майбутнього Євросоюзу, виходять на фінішну пряму.