UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тисячам українських біженців загрожує депортація з Німеччини – ЗМІ

Лише щодо 5,3% заяв приймається позитивне рішення про надання притулку.

Тисячам біженців з України загрожує депортація з Німеччини, повідомляє Deutsche Welle з посиланням на матеріал видання Frankfurter Rundschau, що вийшов 19 січня.

За останні два роки прохання про надання політичного притулку через конфлікт в Донбасі подали до Німеччини більше семи тисяч українців: 2703 людини в 2014 році і близько 4400 в 2015 році. Однак протягом минулих тижнів багато з них отримали повідомлення про відмову в наданні притулку, що супроводжується вимогою покинути країну. Позитивну відповідь отримали лише 5,3% українських біженців.

14 січня бундестаг прийняв закон, згідно з яким мігранти, що шукають політичний притулок в Німеччині, повинні будуть отримувати "паспорт біженця". Претенденти на отримання статусу біженця будуть отримувати посвідчення при першому контакті з владою ФРН. Мігранти, які вже знаходяться в Німеччині, почнуть отримувати його з кінця лютого цього року. В документі будуть вказані ім'я, дата і місце народження, громадянство, стать, зріст, колір очей, стан здоров'я, освіта, професія і віросповідання. Документ буде містити фото і відбитки пальців. Всі дані будуть внесені в спеціально створену для цього центральну базу даних, доступ до якої матимуть всі зацікавлені відомства, включаючи поліцію.

Також міністр транспорту Німеччини Олександр Добріндт заявив, що ФРН повинна бути готова до необхідності закрити кордони на тлі ситуації з біженцями. За його словами, "максимальна допустима навантаження" Німеччини вже досягнута, зокрема, із-за обмежених можливостей для інтеграції біженців та обмежень ринків праці та житла.