UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тисячі ізраїльтян вийшли на антиурядові протести

Вимагають нові вибори.

Тисячі ізраїльських демонстрантів в суботу вийшли на вулиці, щоб закликати до нових виборів і вимагати від уряду більш активних дій для повернення додому заручників, які утримуються в Газі, пише Reuters.

Протести тривають, через невдоволення ізраїльтян підходом  уряду до повернення 133 ізраїльських заручників, які досі утримуються ісламістським рухом ХАМАС.

Опитування показують, що більшість ізраїльтян звинувачують Нетаньяху в провалах у сфері безпеки, які призвели до нападу бойовиків ХАМАС на громади на півдні Ізраїлю 7 жовтня.

Найстарший за віком прем'єр-міністр Ізраїлю неодноразово виключав можливість дострокових виборів, які, згідно з опитуваннями громадської думки, він програє, кажучи, що йти на вибори в розпал війни стануть подарунком для ХАМАС.

Читайте також: Звільнення полонених та мобілізація без привілеїв: вимоги мітингувальників в Ізраїлі

Під час нападу 7 жовтня бойовики ХАМАС захопили 253 людини. Деякі заручники були звільнені під час листопадового перемир'я, але зусилля щодо укладення нової угоди, схоже, зайшли в глухий кут.

Нетаньяху пообіцяв продовжувати ізраїльську кампанію в Газі, в результаті якої, за даними місцевих органів охорони здоров'я, загинули понад 34 тисячі палестинців, доти, доки всі заручники не будуть повернуті додому, а ХАМАС не буде знищений.

Минулого тижня атака на Ізраїль хвилями іранських безпілотників і ракет відвернула увагу від конфлікту в Газі, і у багатьох родичів заручників зростає відчуття, що дорогоцінний час втрачається.