UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тіллерсон з неоголошеним візитом відвідав Афганістан

Голова Держдепу США провів переговори з президентом Афганістану.

Голова Державного департаменту США Рекс Тіллерсон 23 жовтня відвідав з неоголошеним візитом Афганістан.

Він зустрівся з президентом Афганістану Ашрафом Гані і обговорив з ним нову стратегію США щодо Афганістану, антикорупційні заходи і намічені на наступний рік парламентські вибори, передає DW.

Боротьба проти радикального ісламістського руху "Талібан" має бути продовжена без всяких сумнівів, підкреслив Тіллерсон після зустрічі. Ісламісти мають усвідомити, що їм ніколи не вдасться здобути військову перемогу, підкреслив держсекретар США.

Наголошується, що візиту Тіллерсона передували масштабні теракти - тільки 20 жовтня їх жертвами стали більше 70 людей. Вибух під час вечірньої молитви у шиїтській мечеті у Кабулі забрав життя 39 чоловік.

Кількість жертв вибуху в сунітській мечеті в окрузі Ду-Лайні провінції Гур склало 33 людини. Як заявив її офіційний представник, можливою метою теракту був один з військових командирів, затятий противник радикального ісламського руху "Талібан", який разом зі своїми людьми прийшов на вечірню молитву.

Нагадаємо, що раніше міністр оборони США Джеймс Мэттис заявив, що в Афганістан буде додатково відправлено понад трьох тисяч американських військових.

Глава Пентагону також зазначив, що ще не підписав відповідний указ..

"В Афганістан буде відправлено трохи більше трьох тисяч чоловік, і, чесно кажучи, я ще не підписав останні розпорядження у зв'язку з тим, що ми ще обговорюємо деякі деталі", - заявив Мэттис.

У той же час відзначається, що більшість з цих американських військових вже на шляху до Афганістану або проінформовані про відправлення туди.