UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тіла людей залишаються під завалами у Газі — Reuters

Бойові дії в Газі продовжуються.

Жителі міста Газа заблоковані у своїх будинках, а тіла загиблих лежать на вулицях, в той час як новий інтенсивний ізраїльський штурм продовжується.  ХАМАС заявляє, що масована атака Ізраїля на місто Газа цього тижня може зруйнувати зусилля, спрямовані на остаточне припинення війни, саме тоді, коли переговори вийшли на фінішну пряму. У своїй заяві палестинське ісламістське бойове угрупування заявило, що посередники досі не надали йому інформацію про стан переговорів, оскільки минулого тижня воно пішло на поступки у відповідь на мирну пропозицію Ізраїля, підтриману США, пише Reuters.

"Мешканці міста Газа кажуть, що штурм цього тижня можна порівняти з найзапеклішою битвою війни, яка зруйнувала найстаріше і найбільше поселення анклаву в перші тижні бойових дій минулого року", — зазначає агентство.

Міністерство охорони здоров'я Гази повідомило, що у нього є повідомлення про людей, які опинилися в пастці, а інші загинули у своїх будинках й рятувальники не можуть дістатися до них. Цивільна служба з надзвичайних ситуацій заявила, що, згідно з її оцінками, щонайменше 30 людей були вбиті в районах Тель-аль-Хава і Рімаль, і вона не змогла забрати тіла з вулиць тамтешніх районів.

Читайте також: Війна в Газі сприяє вербуванню терористів — американська розвідка

Раніше ми повідомляли, що у Катарі відбулися переговори між ізраїльською делегацією та представниками ХАМАС про укладення угоди щодо припинення вогню. Результат переговорів, які продовжаться, поки незрозумілий.