UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тіхановська повідомила, коли хоче повернутися до Білорусі

Зараз опозиціонерка перебуває в Литві.

Кандидатка в президенти Білорусі Світлана Тіхановська, яка зараз перебуває в Литві, планує повернутися назад. Про це вона заявила під час прес-конференції у Вільнюсі, передає Meduza.

«Я шалено люблю свою батьківщину і дуже хочу туди повернутися. Я повернуся туди обов'язково, коли буду відчувати себе в безпеці», - заявила Тіхановська.

За словами опозиціонерки, її чоловік Сергій Тіхановський знає, що вона поїхала з Білорусі та перебувати зараз в безпеці.

Читайте також: Тіхановська попросила робочих продовжити страйки в Білорусі

Раніше довірена особа опозиціонерки Ольга Ковалькова заявила про те, що Тіхановська найближчим часом може повернутися в Білорусь.

Зазначимо, що 19 серпня, відбулося перше засідання президії Національної координаційної ради білоруської опозиції, яка сформулювала свої вимоги до нинішньої влади. Ініціатором його створення також стала Тіхановська.

У координаційній раді підкреслили, що їх основна мета - «пошук шляхів для подолання політичної кризи в Білорусі і забезпечення згоди в суспільстві», а не зміна курсу країни або конституційного ладу.

Лукашенко розцінив створення Координаційної ради як «спробу захоплення влади» і пообіцяв «розібратися» з його членами. Слідчий комітет Республіки Білорусь «почув» Лукашенко і відкрив кримінальну справу.

Слідкуйте за тим, що зараз відбувається в Білорусі, в нашому текстовому онлайні.