UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тіхановська запустила голосування за переговори з владою Білорусі

Перші результати буде озвучено до 25 березня - тоді країна відзначає День Волі. 

Через кризу, яка виникла в Білорусі, Світлана Тіхановська запустила голосування за початок переговорів з діючою владою. Для цього вона записала відеозвернення, в якому анонсувала голосування на платформі "Голос". 

"Кожен з вас знає, що в країні криза. І вирішити його ми можемо мирним шляхом, через переговори при міжнародному посередництві", - заявила вона.

За словами Тіхановської, це голосування відбудеться для того, аби розпочати переговори з тими представниками режиму Лукашенка, які готові "думати про майбутнє і приймати зрілі рішення". 

Перші результати буде озвучено до 25 березня - тоді Білорусь відзначає День Волі. 

Читайте також: Слідком Білорусі знову показав змонтоване відео, де Тіхановська з командою нібито обговорюють "захоплення адмінбудівель"

Раніше в Білорусі створили базу даних, яка містить інформацію про учасників протестних акцій, що почалися після президентських виборів в країні. База містить відомості про стать, вік, регіон проживання, місце роботи або навчання протестуючого, а також про його захоплення.

У серпні опозиціонери, не визнавши результатів президентських виборів в Білорусі створили Координаційну раду з передачі влади. До неї увійшли 35 осіб.

У Білорусі тривають протести проти режиму Олександра Лукашенка, спровоковані фальсифікацією президентських виборів і міліцейським насильством проти громадян. За цей час тисячі людей були затримані і побиті силовиками, щонайменше п'ять протестуючих загинули. Десятки людей зникли безвісти.