UA / RU
Підтримати ZN.ua

The New York Times і The Washington Post отримали Пулітцерівську премію за репортажі про Трампа і Росію

Трамп заперечує змову між Москвою і його кампанією.

Американські видання The New York Times і The Washington Post отримали Пулітцерівську премію в номінації "Кращий матеріал на внутрішньополітичну тематику" за їх роботу з розслідування можливого втручання Росії у президентські вибори 2016 і потенційні зв'язки між Москвою і членами команди президента Дональда Трампа, повідомляє "Радіо Свобода".

Переможців самої престижної журналістської премії у США оголосили 16 квітня в Колумбійському університеті в Нью-Йорку. Рада премії зазначила, що видання "поглибили розуміння нації про втручання Росії у президентські вибори 2016 та її зв'язку з кампанією Трампа".

Трамп постійно називає розслідування командою Роберта Мюллера російських спроб вплинути на вибори 2016 "полюванням на відьом" і заперечує змову між Москвою і його кампанією. Трамп також неодноразово називав висвітлення цієї теми в засобах інформації "фальшивими новинами".

Репер Кендрік Ламар став лауреатом Пулітцерівської премії. Репер отримав премію за альбом Damn. Наголошується, що в своєму альбомі Ламар відобразив труднощі життя сучасного афроамериканця.

Пулітцерівська премія була заснована відомим газетним магнатом, засновником Школи журналістики Колумбійського університету Джозефом Пулітцером (1847-1911). Згідно з його заповітом, на спеціально залишені 2 млн доларів було засновано фонд його імені.

Премія вручається щорічно. Нагорода "За служіння суспільству" не має грошового вираження, її лауреат одержує золоту медаль.