UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тест на COVID-19 Байдена дав негативний результат: коронавірус виявили в одного із співробітників адміністрації

Коронавірус підтвердили в одного зі співробітників Білого дому середньої ланки, який провів 30 хвилин із Байденом у літаку Air Force One.

Тест на COVID-19 президента США Джо Байдена виявився негативним, повідомила прес-секретар Білого дому Джен Псакі.

Глава держави пройшов обстеження після того, як коронавірус виявили в одного із співробітників адміністрації.

"Оскільки керівництво CDC не вимагає, щоб повністю вакциновані люди поміщалися на карантин після контакту із зараженими, президент продовжить дотримуватись свого щоденного графіка", - оголосила Псакі.

Псакі додала, що тест на коронавірус довелося здати Байдену після того, як COVID-19 виявили у співробітника Білого дому після польоту на борту літака Air Force One із Байденом. Президент відвідував Південну Кароліну та Філадельфію. Зазначається, що співробітник був повністю вакцинований та отримав бустерний укол.

За словами Псакі, до поїздки з Байденом співробітник здав негативний тест на COVID-19. У вихідні у нього з'явилися симптоми коронавірусу, а 20 грудня він отримав позитивний результат тесту на вірус.

Читайте також: Сьогодні в США можуть обмежити застосування вакцини від коронавірусу Johnson & Johnson через тромби у щеплених

Держдепартамент США закликає своїх громадян відмовитися від подорожей в Україну. Серед причин називають поширення COVID-19, загрозу вторгнення Росії та злочинність.