UA / RU
Підтримати ZN.ua

Терористи-смертники влаштували два вибухи у центрі Дамаска

На тлі масштабної операції, розпочатої армією Башара Асада, в центрі сирійської столиці бойовики влаштували два теракти. Є жертви і постраждалі.

Два вибухи пролунали у вівторок, 11 червня, у центрі Дамаска. За даними сирійського агентства SANA, бомби були приведені в дію терористами-смертниками на площі Мардж, де розташована стара будівля МВС і готель "Семіраміс".

Точне число жертв поки невідоме. За попередніми даними, загинули дві людини, 26 були госпіталізовані з пораненнями різного ступеня тяжкості.

30 квітня там же, у районі площі Марджа, був підірваний замінований автомобіль. Тоді жертвами теракту стали 13 людей, понад 70-постраждали.

Вибухи 11 червня відбулися на тлі масштабної операції сирійської армії проти повстанців, яких режим Башара Асада вважає бойовиками. Нагадаємо, що авангард збройної опозиції становить угрупування "Джебхат Ан-Нусра", члени якого раніше присягнули на вірність "Аль-Каїді".

Згідно з офіційною заявою сирійського уряду, 10 червня збройні сили провели операції проти терористів у низці районів провінції Хама, Дамаск, Хомс і Алеппо. У результаті "безліч бойовиків були знищені". !zn

Читайте також:

Сирійські бойовики стратили 15-річного підлітка за богохульство

Теракти на південному сході Туреччини загострили відносини Анкари і Дамаска

ФСБ виявила у Сирії близько 200 російських бойовиків