UA / RU
Підтримати ZN.ua

Терориста Царнаєва в броньованому автомобілі доставили в суд

Царнаєв звинувачується у вбивстві з використанням зброї масового ураження. Загалом йому пред'явлено звинувачення за 30 пунктами.

Обвинувачений у скоєнні теракту в Бостоні Джохар Царнаєв доставлений у будівлю федерального суду, де він відповість на звинувачення проти нього.

Царнаєва привезли на броньованому автомобілі служби федеральних маршалів США в супроводі поліції. Біля будівлі суду автомобіль зустрічали журналісти та демонстранти з плакатами. Незадовго до цього будівлю суду, зокрема, зал, де пройдуть слухання, обстежила служба безпеки з собаками.

На засіданні Царнаєв, натуралізований громадянин США, повинен буде відповісти на питання судді про те, чи визнає він пред'явлені йому звинувачення. Він звинувачується у використанні зброї масового ураження та знищення майна з умисним заподіянням смерті. 27 червня йому були пред'явлені звинувачення за 30 пунктами, 17 з яких, за інформацією ФБР, йому загрожує довічне ув'язнення або смертна кара.

Брати Тамерлан і Джохар Царнаєви звинувачуються в організації теракту на марафоні в Бостоні 15 квітня. Тоді загинуло три людини, більше 200 були поранені. Джохар був затриманий 20 квітня. Тамерлан 19 квітня помер від поранень, отриманих у перестрілці з поліцією. !zn

Читайте також:

У Бостоні починається судовий процес у справі Джохара Царнаєва

Влада США висунула звинувачення терористові Царнаєву

Джохар Царнаєв, стікаючи кров'ю в катері, написав на борту, за що він мстився США