UA / RU
Підтримати ZN.ua

Теракт у Відні: У місцевих школах скасували навчання

У МВС Австрії закликали людей по можливості залишатися вдома.

У вівторок, 3 листопада, в школах у Відні скасували навчання через теракт, який стався в понеділок увечері. Про це заявив глава МВС Австрії Карл Нехаммер, передає РБК-Україна.

Заступник глави МВС Австрії також закликав людей по можливості залишатися вдома та уникати центр міста.

Також відомо, що близько тисячі чоловік залишалися у Віденській державній опері через те, що не могли вийти з її будівлі у зв'язку з терактом. Покинути оперу вони змогли тільки через дві години.

Читайте також: До терористичних атак у Відні причетні джихадисти - SITE Intelligence Group

Нагадаємо, в столиці Австрії Відні в понеділок, 3 листопада, відбулася стрілянина за участю кількох озброєних чоловіків.

За попередньою інформацією, у Відні було атаковано відразу кілька локацій у Внутрішньому Місті. Ресторани, синагога і єврейський центр. Австрійський телеканал ORF дав інформацію про те, що вистріли були чутні біля синагоги. Поліція австрійської столиці підтверджує цю інформацію. Один поліцейський отримав серйозні поранення в результаті нападу. Злочинцеві вдалося втекти, його розшукують. За відомостями голови єврейської громади міста, постраждалих серед його прихожан немає.

Слідом з'явилася інформація про нові напади. Атаковані єврейський культурний центр і ресторани. Ймовірно, нападників було кілька. За непідтвердженою поки інформацією один учасник теракту себе підірвав. Повідомляється про сімох загиблих. Другого підозрюваного розшукують поліцейські.