UA / RU
Підтримати ZN.ua

Теракт у Тель-Авіві: міський інспектор важко поранений, терориста ліквідовано

Пораненому близько 40 років. Його доставили в Тель-Авівський медичний центр Сураскі для лікування.

У суботу вдень у Тель-Авіві в Ізраїлі стався черговий теракт, поранення отримав муніципальний інспектор, повідомляє The Jerusalem Post.

Терористом виявився 22-річний Камаль Абу Ахмед з Дженіна, член палестинського «Ісламського джихаду». Він був застрелений на місці події і помер від отриманих ран.

Повідомляється, що муніципальні інспектори помітили підозрілого чоловіка на розі вулиць Монтефіоре та Нахалат Біньямін, де ввечері в суботу було безліч людей у кафе, барах та ресторанах, та підійшли до нього. Тоді терорист відкрив вогонь у бік інспекторів, важко поранивши одного з них. Інший інспектор швидко відреагував, нейтралізувавши терориста. 

Читайте також: Теракт у Єрусалимі: семеро загиблих, троє поранених

Керівництво терористичної організації «Ісламський джихад» оголосило, що теракт у Тель-Авіві скоїв бойовик «Батальйону Дженін». Таким чином, «Ісламський джихад» взяв на себе відповідальність за теракт, оскільки «Батальйон Дженін» входить до «Бригад Аль-Кудса» – військового крила «Ісламського джихаду».

Камаль Абу Бакр незаконно перебував на території Ізраїлю. Слідство не виключає, що він прямував до району перехрестя Каплан, де сьогодні відбувається масова акція противників судової реформи.

Місяць тому у Тель-Авіві  чоловік на автомобілі навмисно в'їхав у пішоходів, а потім напав на них із ножем. В результаті щонайменше вісім людей постраждали.