UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тема України стане «великою частиною» поїздки Байдена в Німеччину – Білий дім

Цього тижня відбудеться засідання «Рамштайн».

Візит президента США Джо Байдена до Німеччини, де він, зокрема, візьме участь у засіданні формату «Рамштайн», підкреслить глибоку відданість та рішучу підтримку трансатлантичної безпеки, заявила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр. І тема допомоги Україні стане «великою частиною» цього візиту.

«Якщо ви думаєте про Україну і самооборону України, це буде великою частиною цього візиту - і продовженням цієї підтримки, продовженням зусиль, аби зупинити російську агресію. Отже, це, безумовно, буде великою частиною цього візиту», – заявила Жан-П’єр.

Читайте також: Умєров назвав три пріоритети України під час нового "Рамштайну"

Також важливим компонентом візиту Байдена стане забезпечення внесків країн НАТО у спільну безпеку. Речниця Білого дому додала, що поки російська агресія не припиняється, зокрема в Україні, важливо вести цю розмову.

«Ви бачили лідерство президента щодо України і те, що він зміг зробити, щоб посилити НАТО, щоб мати підтримку більш ніж 50 країн, які підтримують Україну в її боротьбі проти російської агресії. І це велика частина - безумовно, це буде великою частиною - цієї поїздки», – додала Жан-П’єр.

Нагадаємо, наступне засідання «Рамштайну» відбудеться 12 жовтня під головуванням президента США Джо Байдена. Воно вперше пройде на рівні лідерів. За словами президента Володимира Зеленського, на ньому Україна покаже союзникам план перемоги