UA / RU
Підтримати ZN.ua

Телеканал «Дождь» більше не представлений в офіційному журналістському пулі президента Росії Володимира Путіна

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков підтвердив, що канал виключений з пулу в зв'язку з висвітленням мітингів на підтримку опозиціонера Олексія Навального.

Телеканал «Дождь» більше не представлений в офіційному журналістському пулі президента Росії Володимира Путіна через активне висвітлення повернення опозиціонера Олексія Навального в Росію і мітингів на його підтримку, повідомляє "Медуза" з посиланням на слова головного редактора «Дождя» Тихона Дзядко.

«Так, кілька тижнів тому нам повідомили, що наш кореспондент більше не працює в пулі», - сказав він.

За інформацією видання, кореспондент «Дождя» не бере участі в щоденних брифінгах прессекретаря президента Росії Дмитра Пєскова з 13 травня.

Як передають ЗМІ, причиною виключення «Дождя» з пулу стало те, що телеканал детально висвітлював повернення опозиціонера Олексія Навального з Німеччини в Росію і наступні мітинги на його підтримку.

Дмитро Пєсков підтвердив «Медузи», що «Дождь» виключений з пулу в зв'язку з висвітленням мітингів на підтримку Навального.

«Так, на жаль пов'язано. Канал в ті дні підтримував незаконні дії », - заявив Пєсков.

Читайте також: У Росії після кількох днів пошуків знайшли ексглаву лікарні, де лікувався Навальний

Мосміськсуд в середу визнав Фонд боротьби з корупцією та Фонд захисту прав громадян (ФБК і ФЗПг), а також громадський рух «Штаби Навального» екстремістськими організаціями, задовольнивши позов столичної прокуратури.