UA / RU
Підтримати ZN.ua

Телебачення КНДР вперше показало прапор Південної Кореї, що Сеул розцінив як готовність Пхеньяна до діалогу

Південна Корея має намір запропонувати КНДР гуманітарну допомогу в разі відновлення діалогу між двома країнами.

Північнокорейське телебачення вперше у своїй історії показало прапор Південної Кореї. Штандарт був показаний в рамках запису чемпіонату світу з настільного тенісу, що проходив у Парижі. Як повідомляють японські ЗМІ, південнокорейський прапор було чітко видно на табло з рахунком однієї з ігор, в якій перемогли спортсмени з КНДР.

Раніше щоразу, коли прапор не можна було вирізати з кадру, його зображення "розмивалося".

В Сеулі припускають, що скасування заборони на демонстрацію їхнього прапора може означати, що КНДР готова до діалогу.

Влада Південної Кореї заявила, що готова надати КНДР гуманітарну допомогу у тому випадку, якщо Пхеньян погодиться на переговори, повідомило південнокорейське агентство Ренхап.

"Сеул готовий надати Північній Кореї ряд пропозицій у разі поновлення діалогу на Корейському півострові", - заявив президентський радник з міжнародних справ і національної безпеки Чжу Чхоль Гі.

При цьому він підкреслив, що політика Сеула направлена головним чином на вирішення ядерної програми КНДР. "Під прогресом в цьому питанні ми розуміємо відмову Півночі від ядерного арсеналу", - зазначив президентський радник.

Відносини між Південною Кореєю і КНДР серйозно загострилися на початку квітня поточного року після того, як Пхеньян у відповідь на проведення південнокорейсько-американських військових маневрів оголосив недійсною угоду про перемир'я з Півднем. Після цього КНДР демонстративно почала підготовку до випробувань балістичних ракет різної дальності на своєму східному узбережжі, а також призупинила роботу спільної з Південною Кореєю промислової зони Кесон.

На початку травня Пхеньян припинив робити різкі заяви на адресу своїх сусідів, проте перспектива повернення до діалогу поки залишається туманною, особливо після того, як в період з 18 по 20 травня північнокорейські збройні сили провели шість запусків ракет малої дальності в Японське море. У Сеулі засудили ці дії та закликали КНДР припинити провокації. !zn

Читайте також:

КНДР налякала сусідів новими пусками ракет. Південна Корея прикрилася ізраїльськими комплексами

До берегів Південної Кореї прибув американський авіаносець. КНДР звинуватила США у провокаціях і нерозсудливість

Обама готовий застосувати ядерну зброю для захисту союзників від агресії КНДР